Les maratons televisives: solidaritat o copagament?

Cada vegada que hi ha una Marató d’aquestes que organitza anualment TV3, i ara que en fa una d’extraordinària encara més, penso que són una manera amable de recaptar uns impostos que, si  tinguéssim l’opció de pagar o no mitjançant marcar una casella de la declaració de renda possiblement no ho faríem. 

En les destinades a diferents malalties, el recurs a l’emotivitat i la llàgrima ha estat una bona font d’ingressos. No qüestiono de cap manera el destí dels diners, que no tinc absolutament cap dubte que estan ben dirigits. Questiono que l’administració, el Govern, a través dels mitjans de comunicació públics obtingui vies de finançament de projectes que, al meu entendre, hauria d’engegar i finançar per si mateix. I en canvi, el que fan és fer-nos gratar la butxaca a nosaltres, la població, que ja paguem uns impostos amb els quals s’hauria de pagar les beques destinades a investigació. Fer-ho, a més, al voltant de Nadal no és, òbviament, una casualitat. Quan arriben aquelles dates tots estem més ben predisposats a la caritat cristiana.

Amb l’actual Marató de la Pobresa passa el mateix. Segurament haurem de suportar el cinisme de la participació activa de persones que amb les seves decisions polítiques i econòmiques ens estan empobrint, a uns, una mica més cada dia i a d’altres evitant que puguin sortir de la pobresa i l’exclusió social.

Per a mi, que encara crec en un model d’estat o societat del benestar que, dia a dia, veig que van “desinstal·lant” com qui es treu de l’ordinador un programari obsolet i que ocupa massa memòria com per permetre que la resta funcioni “com voldríem”, que em demanin diners per fer les coses que crec que depenen de quines polítiques es decideixen, per a mi, dic, això no és solidaritat. És purament i senzilla copagament. O pitjor encara: cornuts i pagar el beure.

I tot i així, hi contribuiré. Emprenyat, però contribuiré.

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s